Sebastes marinus 

Opskrifter med rødfisk

rødfisk

 Rødfisk


Rødfisk er en saltvandsfisk og hører til familien Scorpaenidae. Når fiskenettene med rødfisk trækkes op fra de store havdybder, betyder trykforskellen, at svømmeblæren udvides. Indvoldene kan presses ud af munden på fisken, og de store øjne står nærmest på stilke.

Rødfisken er genkendelig på sin røde farve, den lyserøde mundhule og de mange pigge på gællelåget. Kroppen er dækket af store piggede skæl. Hannen har et vortelignende kønsorgan. Fisken vokser, som andre dybhavsfisk, langsomt og kan blive op til 60 år gammel. Arten trives bedst på bund, hvor der findes brat skrånende klippegrund og i dybder fra 100 til 900 meter. Rødfisken lever af bl.a. sild og torskefisk. Fisken er kønsmoden ved 11 års alderen. Æggene udruges i fisken, og den unge rødfisk føder ca. 20.000 unger, mens de ældre kan føde op til 300.000.

Rødfisk må fanges hele året, og der er intet mindste fangstmål. Den normale maksimale vægt og størrelse er 80 cm og 12 kg. Kødet er lysrosa, og rødfisken er en god spisefisk, der holder sig frisk længe efter fangsten.

Betydning i kosten
Rødfisk er en mager fisk

Sæson
Januar-april